Cautati o explicatie pentru cosmarurile care va trezesc in mijlocul noptii? Noile studii arata ca mai degraba puteti invinui campul magnetic al Pamantului decat experientele dramatice din trecut.
Darren Lipnicki, psiholog care a lucrat la Centrul de Medicina Spatiala din Berlin, Germania, a gasit o corelatie intre ciudateniile pe care le visam si extremele locale ale activitatilor geomagnetice. Alte studii, efectuate de-a lungul timpului, au legat activitatea geomagnetica scazuta de cresterea producerii de melatonina, un hormon care ajuta corpul sa isi regleze ritmul biologic intern pe o durata de aproximativ 24 de ore. Astfel, bazandu-se pe ideea ca suplimentele de melatonina pot cauza vise iesite din comun, Lipnicki s-a intrebat daca campurile magnetice locale pot induce aceleasi efecte.

Psihologul a pastrat inregistrari ale viselor sale pe care le-a avut in timpul noptii de pe vremea in care era adolescent, intre anii 1990 si 1997, adunand un total impresionant de 2.387 de insemnari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.