Un studiu care a contorizat date de nastere din intreaga lume arata ca la tropice se nasc mai multe fete decat baieti decat in orice alta parte a globului. Cercetarea cu pricina este prima care demonstreaza ca latitudinea afecteaza sexul nou-nascutilor.

Ganditorul Aristotel era de parere ca sexul unui copil este determinat de inflacararea barbatului in timpul actului de inseminare, in timp ce alti filozofi din Grecia antica considerau ca ar avea de-a face cu partile din stanga si din dreapta corpului, scrie “The Independent” .

Doua milenii mai tarziu, un chirurg francez de secol XVIII, cunoscut sub pseudonimul Procope Couteau, a preluat aceasta din urma idee si i-a sfatuit pe barbatii care isi doreau un baiat sa-si taie testiculul stang - o procedura la fel de dureroasa precum extragerea unui dinte, spunea el.

In vremurile mai recente, cuplurilor care isi doreau fie o fata, fie un baiat le-au fost puse la dispozitie fel de fel de doftorii si suplimente alimentare pentru influentarea sexului copilului.

Dar nici una dintre aceste metode babesti - pana si plasarea de cristale sub pat - nu a fost in stare sa modifice sansele de 50:50 stabilite de biologie.

Mai multe fete decat baieti in Republica Central Africana

Un studiu publicat ieri demonstreaza insa ca se poate. Oamenii de stiinta de la Universitatea Georgia din Atena au studiat variatia sexului la nou-nascutii din 202 tari, din Europa de Nord pana in Africa Ecuatoriala, analizand datele colectate de CIA intre 1997 si 2006, descoperind o legatura clara intre latitudine si genul copiilor: cu cat acestia se nasc mai aproape de ecuator, cu atat creste posibilitatea de a fi fete.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.