Un cosmonaut rus se plange ca nu are acces la closetul si la aparatele de fitness ale astronautilor americani. Galceava spatiala dintre cele doua natiuni a inceput in 2005, cand Rusia a inceput sa taxeze SUA pentru a le duce astronautii in spatiu.

Dand in prezent tarcoale Terrei la sute de kilometri altitudine, Statia Spatiala Internationala (SSI) a fost construita ca un proiect de cooperare intre natiuni, unde geloziile si orgoliile diferitelor state sa fie lasate deoparte. La inceput, astronautii de pe SSI si-au tinut la comun echipamentele si mancarea, insa armonia de odinioara nu mai domneste acum. Experimentatul cosmonaut rus Gennadi Padalka se plange ca nu i se permite nici macar sa foloseasca toaleta si bicicleta stationara ale astronautilor americani, scrie guardian.co.uk.

Cearta spatiala intre cele doua natiuni a inceput in 2005, cand Rusia a inceput sa le ceara bani Statelor Unite pentru a le duce astronautii pe SSI.

Intr-un interviu acordat ziarului “Novaia Gazeta”, Padalka s-a plans ca nu i se mai permite sa-si mentina conditia fizica cu ajutorul bicicletei stationare a americanilor. Mai mult, astronautii americani si rusi sunt obligati sa foloseasca propriile “toalete nationale”, rusii avand astfel interzis la closetul luxos “made in USA”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.