Un nou studiu arata ca personalitatile opuse nu se prea atrag cand vine vorba despre o relatie sentimentala: oamenii tind sa-si caute parteneri cu aceleasi calitati ca si ei, desi sustin ca isi doresc pe cineva diferit.

In cadrul unui studiu publicat recent in revista „Evolutionary Psychology“, 760 de membri ai unui site matrimonial au fost supusi unui chestionar pe marginea trasaturilor lor de caracter, precum si a celor pe care le considera ideale la un partener de viata de lunga durata, scrie Livescience.

Apoi au fost intrebati daca vor un partener care sa-i completeze sau care sa li se asemene. Contrar a ceea ce se credea pana acum, raspunsurile au indicat preferinta pentru o persoana cu aceleasi trasaturi de personalitate, o descoperire sustinuta si de un studiu realizat de Universitatea din Iowa in 2005.

Cercetarea respectiva a aratat ca asemanarile in materie de personalitate sunt mai importante decat cele privind atitudinea, crezurile religioase si valorile necesare pentru o casatorie fericita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.