Fenomenul prostitutiei nu tine cont de criza economica, sezon sau schimbari sociale ori politice. In tarile in care aceasta nu este legalizata, cresterile sunt alarmante, iar psihologii incearca sa gaseasca o solutie prin aflarea cauzei. De ce barbatii cauta sex? Este intrebarea care sta la baza dezvoltarii fenomenului prostitutiei. Dupa cum transmite ziare.com, mai multi experti americani au incercat sa raspunda la aceasta intrebare pentru Scientific American.

Una din cauzele acestui fenomen poate fi nevoia de dominatie a barbatului. Cu alte cuvinte, o refulare a frustrarilor domestice, prin care se simt stapani pe femeie, chiar si daca stiu ca o platesc pentru a se supune. Alti psihologi cred ca este vorba de incercarea de a gasi in alta parte afectiunea pe care nu o au in viata de cuplu. Sunt si voci care cred ca barbati cumpara sexul din cauza libidoului lor ridicat, fara nici o alta implicare afectiva.

Pe de alta parta, expertii americani cred ca, intr-adevar instinctele primare ale barbatilor sunt mai puternice decat orice implicare rationala, dar atunci cand sunt este vorba de o simpla relatie. Mai mult, fenomenul este cu atat mai greu de explicat cu cat barbatii care platesc pentru serviciile prostituatelor provin din toate mediile sociale. De la soferi de tir si pana la profesori, de la oameni casatoriti pana la tati cu familii numeroase, prostitutia nu cunoaste varsta, nivel educational sau social.

Cum arata barbatul care cumpara sex?

Potrivit unui studiu realizat de psihologul Dieter Kleiber, de la Universitatea din Berlin, un posibil profil al consumatorului de placeri platite s-ar putea rezuma la cateva cuvinte. Casatorit, agresiv si reticent in a folosi mijloacele de protectie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.