Autoritatile din Kazahstan sustin ca, in timpul unui recensamant, au descoperit cea mai batrana persoana de pe planeta, o femeie nascuta in 1879 si care maine isi aniverseaza cel de-al 130-lea an de viata.

Daca data nasterii sale se va dovedi exacta, Sakhan Dosova va intra automat in Cartea Recordurilor la categoria cea mai varstnica persoana in viata, pentru ca este cu 16 ani mai mare decat actuala detinatoare a acestui titlu - Edna Parker, din Statele Unite.

Conform cartii sale de identitate, batranica matusalemica s-a nascut la 27 martie 1879. Mama a zece copii, venerabila kazaha spune ca datoreaza aceasta longevitate unui stil de viata special: nu mananca dulciuri si nu merge sa se caute la doctori. In plus, ii plac la nebunie branza si iaurtul, iar buna sa dispozitie permanenta a ajutat-o sa ramana tanara in adancul inimii.

"Nu iau pastile niciodata, iar daca ma imbolnavesc, ma tratez cu leacuri cunoscute de la bunica mea. Nu mananc niciodata dulciuri pentru ca nu-mi plac", marturiseste batranica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.