Un autoportret al lui Adolf Hitler, despre care se crede ca este primul pe care la pictat, se numara printre cele 13 lucrari ale dictatorului nazist create in 1910, cand avea doar 21 de ani.

Micul portret, pictat in acuarela, nu infatiseaza ochii si nasul lui Hitler, ci doar frizura sa caractestica, insa expertii sunt convinsi ca este vorba de el. Toate tablourile, in cea mai mare parte peisaje, au fost tinute departe de ochiul marelui public inca de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, relateaza "The Telegraph", in editia electronica de miercuri.

Fiecare lucrare a fost analizata individual si autentificata de Peter Jahn, un renumit expert al perioadei austriece a vietii lui Hitler. Aceste opere, impreuna cu alte artefacte, au fost descoperite la sergentul major Willie J McKenna in anul 1945, pe vremea cand stationa in Essen, Germania. Ele i-au fost vandute direct aceleiasi persoane care nu a dorit sa-si dezvaluie identitatea si a tinut picturile departe de ochii marelui public in toata aceasta perioada. Toate piesele vor fi licitate in data de 23 aprilie si este de asteptat ca proprietarul sa obtina pe ele mai multe zeci de mii de euro. Autoportretele lui Hitler care au supravietuit razboiului sunt putine si unul dintre ele, un crochiu din 1926, a fost vandut in 1999 contra sumei de 1.050 de lire sterline.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.