Cei care se conduc in viata dupa legea talionului - "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" - sunt extrem de nefericiti si fara realizari importante in cariera, releva un studiu, citat de telegraph. co.uk.
Cercetatorii au ajuns la con­cluzia ca persoa­nele lipsite de tole­ranta si care au o atitudine razbuna­toare sunt mai predispuse riscului de a ramane fara serviciu, de a avea un cerc redus de prieteni si sunt chiar mai nefericite decat semenii lor mai toleranti.

In schimb, cei care raspund unei fapte rele printr-o fapta buna ajung sa aiba lefuri mai mari, mai multi prieteni si sa se bucure realmente de viata. Studiul, publicat in "Economic Journal", sugereaza ca oamenii care sunt adeptii preceptului din Noul Testament potrivit caruia trebuie sa intorci si celalalt obraz au sanse mult mai mari sa fie fericiti, spre deosebire de cei care se ghideaza in viata dupa vechea lege a talionului promovata de Vechiul Testament, care indica razbunarea


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.