Daca aceste cifre se refera la cat timp fixeaza cu privirea un barbat o femeie, cand o vede pentru intaia oara, atunci diferenta este ca de la cerul iubirii la pamantul indiferentei.

Un studiu publicat in Archives of Sexual Behavior descrie rezultatele unui experiment realizat cu ajutorul a 115 voluntari, studenti. Acestia au fost filmati cu camera ascunsa intr-o situatie sociala simulata, in timp ce discutau cu actrite si actori pe care ii vedeau prima data. Ulterior, subiectii au fost rugati sa dea calificative atractivitatii partenerilor de conversatie.

Studentii s-au uitat in ochii actritelor pe care le considerau atractive, in medie, timp de 8 secunde si 2 zecimi. In cazul actritelor pe care acesti barbati nu le gaseau atractive, privitul in ochi a durat numai 4 minute si 30 de secunde.

In schimb, studentele s-au uitat in ochii actorilor cu care erau angajate in conversatie la fel de mult, nefacand nicio discriminare in functie de atractia resimtita, intre fetii-frumosi si barbatii insipizi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.