Nu conteaza in ce parte a lumii traiesti sau cat de sensibil esti, deoarece doar opt motive ne provoaca tuturor rasul. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de Alastair Clarke, un cercetator din Marea Britanie, care a identificat opt modele de ilaritate, anunta cotidianul La Repubblica, citat de ziare.com.
Clarke a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat peste 20.000 de situatii comice petrecute de-a lungul timpului, de la epigrame scrise in secolul al XIV-lea pana la glumele spuse in cadrul emisiunilor tv. Cele opt motive sunt incluse in doua categorii, prima se refera la tv, radio, carti, ziare, muzica si a doua categorie se refera la interactiunile umane.

Clarke spune ca creierul uman va identifica in mod inconstient aceste modele cand le va regasi si va raspunde cu un hohot de ras. Mai mult chiar, aceste modele de ilaritate pot fi combinate si creierul le va recunoaste si astfel. Cele opt motive care provoaca rasul sunt repetitiile pozitive, diviziunea, completarea, traducerea, aplicativitatea, recontextualizarea calitativa, opozitia si gradatia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.