Un studiu recent realizat de catre cercetatorii britanici in legatura cu "obiceiurile de lecturare" ale oamenilor arata ca aproape jumatate din femei reusesc sa termine de citit o carte la scurt timp dupa ce s-au apucat de ea, comparativ cu doar 26% din cititorii de sex masculin.
Din sondajul efectuat asupra a 2000 de adulti mai reiese si faptul ca cei carora le este necesara o perioada mai indelungata de timp pentru a parcurge o carte si reusesc ca in decursul unui an sa lectureze doar una sau cel mult doua carti sunt majoritar barbati. Tototdata, persoanele de sex masculin sunt mai predispuse la a avea rafturile pline de carti pe care nu le-au citit niciodata decat persoanele de sex feminin. Singurele asemanari dintre cele doua sexe se regasesc printre aceia care au obiceiul de a pastra doua volume pe noptiera de la capul patului in acelasi timp si care se apuca si de citirea celei de-a doua carti fara ca initial sa o fi terminat pe prima. In aceasta categorie se incadreaza 12% dintre femei - exact
acelasi procentaj regasindu-se si la barbati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.