Orasele mari sunt invinuite excesiv pentru emisiile de gaze cu efect de sera, chiar daca, pe cap de locuitor, aceasta cantitate este o fractiune din media nationala, se arata intr-un raport al International Institute for Environment and Development (IIED), citat de Reuters.
„Desi concentratia de oameni, companii, vehicule si deseuri din orase este de cele mai multe ori considerata o <<problema>>, densitatile si populatiile mari pot aduce in acelasi timp o serie de avantaje pentru ...managementul de mediu. Adevaratii vinovati pentru schimbrile climatice nu sunt orasele in sine, ci stilul de viata consumist al oamenilor care locuiesc in aceste tari bogate”, arata raportul.

Datele incluse in raport cumuleaza informatii stranse pe parcursul a 13 ani in orase mari din Europa, Asia, America de Nord si America de Sud, si estimeaza cantitatea de emisii pe cap de locuitor din fiecare dintre aceste metropole.

Astfel, Londra a emis 44,3 milioane de tone de CO2 in 2006, adica 8% din totalul national. In conditiile in care capitala Marii Britanii este populata de 7 milioane de oameni, cantitatea de gaze cu efect de sera pe cap de locuitor ajunge la 6,18 tone, adica 55% din media nationala de 11,9 tone.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.