Gandaci care excreteaza petrol sau balegar transformat in electricitate. Costume de baie care incarca iPoduri sau combustibil diesel scurs din scutece murdare. Acestea sunt cateva dintre atractiile bizare din competitia pentru obtinerea unor surse de energie alternativa incluse de cotidianul.ro intr-un top 10.

121 de uzine din SUA transforma deja balegarul in electricitate, iar un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Texas arata ca excrementele provenite de la vacile din toata tara ar putea asigura 3% din consumul national de energie, informeaza publicatia “Popular Science”.

Pornind de la aceasta stire, cotidianul.ro a realizat un top 10 al catorva dintre cele mai ciudate surse de energie alternativa gandite in ultima vreme pentru obtinerea de biocombustibili ecologici si de electricitate, lasand pe primul loc vacile cercetatorilor din Texas.

2. Gandacii care excreteaza petrol

Chiar daca suna bizar, oamenii de stiinta de la o companie din Sillicon Valley au reusit sa modifice genetic insecte astfel incat sa excreteze petrol brut dupa ce le-au hranit cu reziduuri agricole precum aschii de lemn sau spice de grau. Cercetatorii spun ca, daca ar fi produs la scara larga, acest “petrol 2.0” nu numai ca va fi regenerabil, dar va emite mai putin dioxid de carbon decat cantitatea absorbita din atmosfera de materia prima din care este fabricat.

3. Combustibil ecologic din reziduuri umane

Compania canadiana Dynamotive a gandit un nou tip de combustibil ecologic provenit dintr-o sursa de energie care sta de multa vreme sub nasul oamenilor: sistemul de canalizare presarat cu deseuri de natura umana. Cercetatorii companiei spun ca petrolul extras din aceste reziduuri poate fi folosit in locul combustibililor fosili pentru a asigura caldura si energie pentru boilere si motoare diesel.

4. De la scutece murdare la combustibil diesel sintetic

AMEC, o companie ce ofera servicii de inginerie si de product management pentru industria energetica, vrea sa construiasca o uzina in Quebec care sa transforme scutecele murdare in combustibil diesel sintetic. Si asta pentru ca scutecele folosite, incalzite la o temperatura de 600 de grade Celsius, pun la dispozitie plastic, rasina, fibre si excremente ce pot fi transformate in petrol sau mangal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.