Cercetatorii-cetateni isi pun la punct propriile laboratoare in speranta ca vor putea inventa organisme noi si folositoare.

Meredith Patterson nu este un genetician asa cum te-ai astepta sa vezi. Are un laborator improvizat in sufrageria casei sale din San Francisco. Foloseste un storcator pe post de centrifuga si pungi din plastic in loc de recipiente vidate pentru probele sale. Organismul modificat genetic pe care incearca insa sa il obtina cu un buget de doar 500 de dolari s-ar putea dovedi o realizare de exceptie in industria alimentara.

Potrivit “The Guardian”, biohackerul din San Francisco incearca sa modifice gene ale meduzelor pe care sa le combine cu iaurt pentru a depista melamina toxica ce a fost gasita anul trecut in laptele sugarilor din China si care a fost responsabila de moartea unui numar semnificativ de copii.

Ideea ei este sa modifice continutul iaurtului in asa fel incat prezenta unei toxine sa duca la aparitia unei culori verde fosforescent, care ar indica contaminarea produsului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.