Stim ca din cand in cand ti-e pofta de o ciocolata. Si mai stim ca de cele mai multe ori te abtii, de dragul siluetei. Insa, nimic nu e mai bun decat o bucatica de ciocolata, mai ales atunci cand ultimele cercetari ii descopera numai avantaje! Iata cateva dintre aceste avantaje, prezentate de www.csid.ro:

Anti-stres prin excelenta

Sunteti stresati? Manancati ciocolata. Si asta pentru ca ciocolata, fie ea cu lapte, fie neagra, contine magneziu, despre carestim ca este aliatul numarul 1 in lupta impotriva stresului. Foarte multe studii au confirmat ca acest mineral contribuie eficient la prevenirea consecintelor negative ale stresului, ca iti da incredere in tine si nu in ultimul rand, te incarca cu energia necesara pentru a face fata ritmului vietii de zi cu zi. Totodata, o alimentatie bogata in magneziu reduce riscul de infarct, de diabet de tip 2, reduce presiunea arteriala si are un efect pozitiv si in incetinirea evolutiei osteoporozei la femeile aflate la menopauza.

Buna pentru colesterol

Colesterolul este transportat prin sange cu ajutorul proteinelor. Unele dintre acestea il transporta la ficat, unde este utilizat pentru digestie - acesta este colesterolul bun. Alte proteine insa, au tendinta de a depune colesterolul pe peretii vaselor de sange - acesta este colesterolul rau, daunator organismului. Ciocolata si cacaua te pot scapa de acele proteine programate incorect si de colesterolul "rau". Mai mult, gratie flavonoidelor pe care le contin si care au proprietati puternic antioxidante, ele favorizeaza productia de colesterol bun. De asemenea, vitamina B3 existenta in ciocolata, reduce depunerea de grasimi pe artere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.