Un cercetator care si-a petrecut ultimii trei ani studiind lucrari care trimit la opera celebrului scriitor sustine ca a descoperit mai multe texte inedite ale acestuia, printre care si primul poem publicat vreodata, un sonet dedicat lui Phaeton.
"Enter Pursued by a Bear" este titlul sub care John Casson, parafrazand bine cunoscuta indicatie scenica a lui Shakespeare din "Poveste de iarna" - "Exit, pursued by a bear" ( "Iese, urmat de un urs") - si-a publicat rezultatele investigatiilor pe care le-a facut pe urma unor texte controversate, atribuite de o parte a specialistilor chiar autorului lui "Hamlet".

Potrivit "The Scotsman", John Casson, "cercetator independent" si psihoterapeut orientat in ultimii ani spre detectivistica literara, sustine ca a descoperit sase texte care trimit fara indoiala la Shakespeare, printre care primul poem publicat al acestuia, un sonet despre Phaeton, prima sa comedie, "Mucedorus" si primele sale tragedii - "Locrine" si "Arden of Faversham".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.