Un tribunal britanic a anulat miercuri condamnarea la inchisoare pe viata a unui barbat, care deja a stat 27 de ani dupa gratii, dupa ce noi teste ADN l-au exonerat, relateaza NewsIn.
Sean Hodgson, 57 ans, va fi pus rapid in libertate, pentru ca Parchetul nu a facut apel. El devine astfel una dintre victimele erorilor judiciare.

Barbatul a fost condamnat in 1982 la inchisoare pe viata pentru uciderea unei angajate a unui bar, in varsta de 22 de ani. Aceasta a fost gasita violata si strangulata in masina sa din parcarea barului.

Anchetatorii au fost sustinuti in suspiciunile lor de presupuse confesiuni si de esantioanele de sange prelevate de la acuzat, care totusi a pledat nevinovat in cursul procesului. In noiembrie, avocatii sai au obtinut redeschiderea dosarului si compararea ADN-ului clientului lor cu mostrele prelevate atunci de la locul crimei.

Aceste analize au stabilit ca Hodgson nu a fost violatorul si ucigasul tinerei. Primele teste ADN in dosare criminale au fost introduse in Marea Britanie in 1986.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.