Statul chinez va plati pentru casatoria colectiva a 40 de supravietuitori ai cutremurului din Sichuan de anul trecut, care si-au pierdut sotii in catastrofa, iar cei cu functii oficiale au prioritate

"Douazeci de cupluri vor fi alese la final, dintre care zece trebuie sa aiba cel putin un membru cu functie oficiala, iar celelalte zece vor fi formate din oameni obisnuiti", scrie cotidianul Tianfu Morning Post din Sichuan, citand o sursa guvernamentala.

Cutremurul din 12 mai 2008 a provocat moartea a peste 80.000 de persoane, distrugand complet orase si sate intregi din sud-vestul Chinei si lasand milioane de oameni pe drumuri.

Nu exista cifre in ceea ce priveste numarul de chinezi care si-au pierdut sotii in catastrofa, dar ziarele au scris despre oficiali locali care s-au sinucis din cauza suferintei provocate de pierderea sotiilor si a stresului posttraumatic, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Casatoria colectiva va avea loc luna viitoare, iar fiecare cuplu poate invita opt apropiati la ceremonie, potrivit ziarului citat de Reuters. Dupa ceremonie, cuplurile vor primi cadou o calatorie in insula tropicala Hainan, din sudul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.