Dinozaurii carnivori in miniatura au trait in America de Nord cu 75 de milioane de ani in urma, asa cum arata fosilele acestor animale, descoperite de paleontologii canadieni.

Descoperirea acestor rude pitice ale speciei velociraptor, de doua ori mai mici decat o pisica de talie medie, ce au fost botezate Hesperonychus elisabethae, demonstreaza diversitatea pradatorilor preistorici. "Hesperonychus este, pana acum, cel mai mic dinozaur cunoscut in America de Nord", a declarat Nick Longrich, paleontolog in cadrul departamentului de biologie al Universitatii din Calgary (Canada), coautor al studiului. Dinozaurii pitici cantareau doua kilograme si aveau o inaltime de cel mult 50 de centimetri, vanau insecte, mici mamifere, batracieni si, probabil, chiar alti pui de dinozauri, conform teoriilor emise de specialisti. Ei isi petreceau majoritatea timpului pe sol, in cautarea pradei, in mlastini si paduri, care reprezentau mediul natural al perioadei in care au trait - sfarsitul cretacicului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.