Hipopotamii stau toata ziulica cu ochii-n soare fara sa se aleaga cu arsuri de piele, iar cercetatorii americani au aflat si de ce: o secretie glandulara rosie cu structuri microscopice care alunga lumina. Urmatorul pas: lotiuni de soare mai eficiente.

Dupa ce au observat ca transpiratia hipopotamilor ii protejeaza pe acestia de soare, oamenii de stiinta de la Universitatea din California, Merced, spera sa obtina pe viitor un produs de vis pentru publicitari: o lotiune contra arsurilor de soare cu efecte de lunga durata, scrie Msnbc.com.

Totodata, secretia uleioasa, de culoare rosie, a hipopotamilor ar putea fi exploatata pentru proprietatile ei antiseptice si de alungare a insectelor. Ea a fost recoltata de catre cercetatorii americani din ingraditurile unei gradini zoologice unde se odihnisera marile mamifere erbivore rezistente la soare.

Dupa luni intregi de conservare, transpiratia rosie nu a prezentat semne de contaminare cu drojdie, bacterii sau ciuperci.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.