Programatorul Jerry Jalava si-a inlocuit inelarul pierdut intr-un accident de motocicleta cu un dispozitiv de stocare a datelor.

Programatorul Jerry Jalava din Helsinki si-a pierdut inelarul mainii stangi in vara anului trecut, in urma unui accident de motocicleta. Chirurgii nu i-au putut salva degetul, fiind nevoiti sa amputeze jumatate din el.

Cand Jalava le-a spus doctorilor cu ce se ocupa, acestia l-au sfatuit in gluma sa-si monteze un deget USB. Finlandezul a fost insa entuziasmat de idee si s-a pus imediat pe treaba, redefinind astfel conceptul de “proteza digitala”. Finlandezul a montat un stick USB in degetul protetic pe care doctorii i l-au pus in loc, devenind primul om din lume cu un deget care poate stoca informatii, noteaza telegraph.co.uk.

Proteza lui Jalava arata ca un deget normal, insa barbatul isi poate indeparta unghia, pentru a-si infige degetul in calculator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.