Un carnaval anual care alegea regina frumusetii la malul marii intr-un oras englezesc si care se desfasura de mai bine de 50 de ani, a fost anulat pentru ca organizatorii si-au dat seama ca e... sexist.
Potrivit "The Telegraph", Weymouth Community Volunteers, o organizatie de caritate care se ocupa de Carnavalul Weymouth din Dorset, Marea Britanie, i-a dat sarbatorii estivale o replica mult mai corecta din punct de vedere politic, si anume "Carnival Community Champion". Organizatorii considera ca demodat concursul de frumusete si prea restrictiv, intrucat doar fetele tinere au sansa sa se inscrie. "Suntem de parere ca acest concurs este acum invechit si nu promoveaza egalitatea sanselor, pur si simplu pentru faptul ca este deschis doar femeilor. Am avut multe sugestii cu privire la ce ar trebui sa organizam anul acesta si ne-am gandit sa incercam sa premiem pe cineva a carui contributie in cadrul comunitatii merita sa fie recunoscuta. Concursul de regina a carnavalului este un magazin inchis, care se potriveste doar femeilor tinere si stralucitoare si consideram ca e timpul unei schimbari", a declarat Sue Follan, managerul comunitatii de voluntari.

Astfel, rezidentii sunt rugati sa nominalizeze o persoana care a contribuit la comunitate si cauze caritabile. Castigatorii vor conduce procesiunea carnavalului din August si vor fi premiati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.