Sunetele produse de oameni pot afecta grav vietile animalelor acvatice. Acestea pot avea efecte negative asupra ciclului de reproducere a vietatilor, asupra migratiei acestora, punand chiar in pericol supravietuirea lor, informeaza Science Daily.
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Maryland din SUA, animalele marine pot suferi de cresterea nivelului de stres si chiar de pierderea auzului din cauza zgomotului generat de oameni.

"Sunetele produse de oameni in mediul marin pot provoca doar mici schimbari comportamentale pentru anumite animale, dar si moarte imediata pentru altele. Odata cu cresterea nivelului de zgomot in mediul marin din cauza activitatilor umane precum exploatarea petrolului, transport sau constructii, efectul sunetelor generate de oameni asupra vietii acvatice devine o problema tot mai grava", a explicat Arthur Popper, de la Universitatea Maryland.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.