Dus in loc de bai lungi, carti de gatit la mare trecere, parteneri care amins tntemeierea unei familii si masini de cusut reintrate in voga. Recesiunea ne impinge la noi obiceiuri de consum, anunta “The Telegraph”.

Cu o criza al carei deznodamant nu-l prevede nimeni intr-un viitor foarte apropiat, lumea se resemneaza deja la a face cheltuieli mult mai chivernisite decat in trecut. Ziarul britanic “The Telegraph” a facut o lista a noilor prioritati trasate de cei stramtorati financiar in aceasta perioada.

Dusurile care inlocuiesc baile fierbinti reprezinta unul dintre trendurile actuale. O spune producatorul gigant Unilever, care a consemnat in ultima saptamana vanzari superioare de geluri de dus in comparatie cu produsele destinate imbaierilor temeinice. Doua lucruri de toaleta la care britanicii par inca hotarati sa nu renunte sunt totusi cremele de corp si deodorantele.

Kiturile de ingrijire a parului cunosc si ele un reviriment important in fata saloanelor de coafura.

Barbati spasiti la cratita

Gatitul la domiciliu si-a reintrat in drepturi, iar vanzarile de margarina cunosc o crestere spectaculoasa, cu Stork, unul dintre cele mai importante branduri de acest fel, care a consemnat o crestere a vanzarilor de 3 procente. Cartile de bucate sunt din nou la mare cautare: vanzarile de ulei de masline au cunoscut o crestere de 3,7 procente, dupa cum arata un studiu Nielsen. Barbatii, spune publicatia britanica, iau, la randul lor, cu asalt cursurile de gatit.

Mancatul nesanatos pare mai amenintator ca niciodata, arata totusi un studiu Which?: McDonald’s pare ca a avut cel mai bun an al sau, in timp ce profitul KFC a crescut cu 14%, iar vanzarile de Pepsi Max au sporit cu 20%. In tot acest timp, consumul de legume proaspete a scazut cu 12 procente. Mai putine guri de hranit pare o solutie extrema, dar eficienta: aproape un sfert dintre cuplurile cu varste intre 25 si 34 de ani amana facutul unui copil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.