Balconul unde, in piesa lui Shakespeare, Romeo ii impartaseste dragostea Julietei este una dintre atractiile turistice ale Veronei de astazi si de aceea oficialitatile locale s-au gandit sa-i pastreze peste timp atmosfera si povestea, transformandu-l intr-un loc ravnit pentru nunti, informeaza BBC News.

Edilii Veronei (locul de desfasurare a tragediei celor doi indragostiti) au declarat ca vor sa cultive pentru acest spatiu imaginea unui centru al romance-ului.

Casa Julietei (Casa di Giulietta) este situata chiar in inima orasului, iar oamenii de prin partile locului spun ca a fost candva resedinta familiei Capello – posibil model pentru Capuletii din fictiunea shakespeariana.

Cei care doresc sa-si lege destinele sub semnul povestii lui Romeo si a Julietei (trecand, cum comenteaza BBC News, peste “detalii” precum sfarsitul tragic al acesteia si peste inconvenientul ca legile actuale ale Italiei ar descuraja cataratul pe balcon ca ritual de curtare) au insa de platit si un pret pe masura: pana la 1300 de dolari (930 de lire sterline) pentru nerezidentii UE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.