Triunghiul Bermudelor, misterele piramidelor, Atlantida sunt doar cateva exemple de curiozitati care, datorita dificultatilor pe care le intampinam in explicarea lor, alimenteaza o multime de ipoteze care mai de care mai fanteziste.
"Multe dintre secretele naturii pot parea magice atunci cand sunt putin cunoscute" (Sir Francis Bacon)

  • Piramidele -Misterul Orion

Piramidele si templele din Egipt sunt asezate astfel incat acestea dau o proiectie fidela a unor constelatii si chiar a Caii Lactee, iar piramidele de la Ghizeh reflecta ordinea stelelor din constelatia Orion. Aceasta aranjare naste cel putin doua intrebari: De ce? si Cum au reusit egiptenii sa contruiasca asa ceva? Motivul pentru care egiptenii le-au aranjat astfel este simplu: acestia credeau ca zeita Osiris salasuia in aceasta constelatia. Raspunsul la cealalta intrebare care ne vine in minte este mult mai dificil de dat. Complexitatea amplasamentului piramidelor este coplesitoare. S-au emis diferite ipoteze despre modul in care egiptenii au reusit sa inalte blocurile de piatra din care erau construite edificiile incepand de la ideea ca extraterestii au ajutat la ridicarea acestora si pana la asuprirea sclavilor care au construit piramidele cu ajutorul scripetilor. Cert este ca o piramida cantareste aproximativ 6,5 milioane de tone. Ce scripete ar putea suporta constructia unei asemenea edificiu? Persoanele care facut aceste constructii a dat dovada de cunostinte multiple, de la anatomie unama, matematica, arhitectura, mecanica si pana la politica sociala. Poate ca misterele Egiptului nu au inca o explicatie logica, sau poate ca nici nu ar trebui sa aiba. Unele lucruri sunt magice si merita sa ramana astfel!Acestea sunt doar cateva exemple de mistere care ne fascineaza. Va invitam sa povestiti despre altele, poate mai interesante si mai putin cunoscute. Numai prin cunoastere vom putea stii catre ce este cu adevarat magic si ce are o explicatie logica.


Click aici
pentru a descoperi si alte secrete ale naturii!


Despre autor:

Lazy

Citeste articolul integral in Lazy

Sursa: Lazy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.