Intr-o lume plina de taxe, una in plus ar putea trece neobservata. Un doctor din Scotia a propus ca ciocolata, atat de cautatul desert, sa fie taxat in acelasi mod ca alcoolul si tigarile, astfel incat, oamenii sa nu mai fie tentati sa manance atat de multa, cat sa ajunga obezi sau bolnavi de diabet, potrivit BBC.
Medicul nutritionist David Walker, din Lanarkshire, spune ca majoritatea persoanelor isi iau intregul aport de calorii necesar zilnic dintr-o singura ciocolata. "Inainte ciocolata era considerat un simplu desert, dar acum ii face pe oameni dependenti. Obezitatea s-a transformat intr-o adevarata problema. Exista o adevarata explozie a obezitatii si a afectiunilor medicale in relatie cu acesta, precum diabetul de tipul doi. Cred ca o taxa pe acest produs ar face o diferenta semnificativa", a declarat Walker.

Scotianul spune ca o ciocolata de 225 de grame contine aproape 1.200 de calorii, jumatate din aportul zilnic recomandat pentru oameni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.