Ecologistii din Filipine au salvat un pui de rechin-balena de dimensiuni foarte mici, in conditiile in care specia include cele mai mari exemplare de pesti cunoscute, anunta The Telegraph.
World Wide Fund for Nature (WWF) a anuntat ca oficiali maritimi si activisti din orasul Pilar, din estul Filipinelor, au salvat rechinul, care masoara mai putin de 40 de centimetri, saptamana trecuta, si l-au eliberat apoi in ape adanci. Animalul era prins intr-o funie aproape de plaja. Grupul a denumit animalul “probabil cel mai mic rechin-balena descoperit in istorie”.

WWF a anuntat cu aceasta ocazie ca descoperirea ar putea indica faptul ca rechinii se nasc in apropierea plajelor. Foarte putini pui de rechin-balena au fost descoperiti de-a lungul timpului, iar exemplarul salvat in Filipine poate fi comparat doar cu embrionii descoperiti in intr-o femela in 1996, care masurau intre 37 si 48 de centimetri, dupa cum informeaza Elson Aca, manager de proiect la WWF.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.