Peste 2.000 de britanici primesc ajutor de la stat in valoarea de peste 9 milioane de lire sterline anual pentru ca sunt considerati prea grasi ca sa munceasca, arata cifrele oficiale ale autoritatilor din Regatul Unit.

2.130 de locuitori din Marea Britanie erau inregistrati in august 2008 ca persoane diagnosticate obeze si primeau ajutor de la statul britanic, pentru care contributorii la buget plateau pe an 9,4 milioane de lire sterline, potrivit datelor obtinute de Partidul Conservator intr-o interpelare parlamentara, informeaza cotidianul The Telegraph monitorizat de ziare.com.

Din cauza supraponderalitatii, aceste persoane se numara printre cele care vor primi ajutorul de la statul britanic pe termen lung, ajutor care ii costa pe platitorii de taxe 84,5 lire sterline pe saptamana.

Persoanele care sufera de obezitate, in Marea Britanie, reprezinta 0,8% din totalul celor 2,6 milioane de persoane care primesc ajutor de incapacitate de munca din partea statului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.