Producatorii "tigarilor fara fum" - produse pe baza de tutun care nu scot fum - se asteapta la o crestere a vanzarilor in Suedia, dupa ce guvernul din aceasta tara a interzis fumatul in restaurante. Suedia e cea de-a patra tara europeana care urmeaza exemplul Irlandei, unde fumatul in baruri, restaurante sau la locul de munca a fost interzis incepand din martie 2004. Decizia a fost receptata in mod favorabil de opinia publica din Suedia, sondajele relevand ca 85% din populatie se opune fumatului in restaurante. Decizia Guvernului a fost primita cu incantare si de producatorii tigarilor care nu scot fum - asa-numitele "snus", devenite o marca traditionala a Suediei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.