Loviti de criza si ramasi fara slujba, barbatii americani se pun pe tanjala, nu-si mai suporta nevestele si se apuca de bodybuilding.

Intr-o societate pusa in genunchi de criza financiara nu mai e nici o afacere sa fii sotie de bancher. Cu atat mai putin amanta. In buna traditie a grupurilor de intrajutorare a alcoolicilor anonimi, partenerele bancherilor afectati de criza financiara se intalnesc pentru a vorbi despre relatiile distruse de colapsul burselor. Christine povesteste cum prietenul ei de un an, analist financiar, a parasit-o brusc, dupa care a acuzat-o ca s-a ascuns de el. Megan e necajita pentru ca prietenul ei isi dedica mai nou timpul pentru a-si consola prietenul recent concediat in loc sa fie alaturi de ea si de tatal ei, care abia supravietuise unui infarct, povesteste reporterul de la „New York Times” prezent la una dintre intrunirile DabaGirls (Dating A Banker Anonymous).

Barbatii reprezinta patru cincimi dintre salariatii concediati in SUA din decembrie 2007 incoace, relateaza revista „Newsweek”.

In consecinta, aproape trei din zece barbati nu au nici un job, ceea ce inseamna ca femeile tind sa devina majoritare in campul fortei de munca angajate, precizeaza economistul Heather Boushey, citat de „Newsweek”. Ramasi pe postul de „casnica”, barbatii nu-si pun sortul de bucatarie si nici nu incep sa-si bata capul cu diversele sarcini domestice. Potrivit unui sondaj referitor la timpul liber al americanilor, „barbatii concediati tind sa faca mai putina treaba prin casa si isi omoara timpul rontaind snacksuri, dormind sau butonand telecomanda televizorului”, releva saptamanalul american. Si nu e deloc intamplator ca site-ul pornhub.com a ajuns la un trafic mai mare decat FoxNews, iar Cartoon Network are cu 10% mai multi privitori de cand a inceput criza. In schimb, femeile ramase fara serviciu dedica un timp dublu copiilor si sarcinilor de rutina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.