Un barbat cu parul grizonat impune respect si invita la admiratie. "Parul alb este dovada intelepciunii si a maturitatii" - spune un proverb italian. Insa, femeile sunt exasperate ca uneori marcile preferate de vopsea de par nu mai dau randamentul scontat si mersul la salonul de coafor este din ce in ce mai des.

Oamenii de stiinta au descoperit insa recent ca exista o substanta care va putea incetini procesul de albire. Aceasta solutie va putea fi folosita sub forma unui sampon special ce va actiona la radacina parului pe baza productiei de peroxid de hidrogen. Cunoscut mai ales sub denumirea de perhidrol, acest supliment natural al corpului uman se reduce trepat odata cu inaintea in varsta.

Dupa cum scrie in ultima editie FASEB Journal, cercetatorii testeaza in prezent efectul acestui tip de sampon si vor fi capabili sa dea un verdict in privinta eficacitatii acestuia peste doua luni. Medicamentul, denumit K(D)PT si care contine un hormon sintetic, se concentreaza asupra producerii pigmentilor in mostrele de par testate in laborator, fiind capabil chiar sa readuca la culoarea originala parul devenit alb in urma imbatranirii. Experimentele efectuate pana acum au relevat faptul ca exista niveluri crescute de peroxid de hidrogen in cazul persoanelor cu parul incaruntit.

Profesorul Karin Schallreuter, specialista la un centru de cercetare din Germania, a declarat ca aceasta descoperire va permite incetinirea procesului de albire a parului si le-a sfatuit pe tinerele femei care obisnuiesc sa se vopseasca sa nu se teama sa foloseasca perhidrolul, pentru ca acesta hraneste radacinile firelor de par si ajuta la regenerarea acestora. Insa, in cazul femeilor in varsta se constata ca procesul se desfasoara mai greoi, aceasta fiind si explicatia probabila a incaruntirii accelerate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.