Din ce in ce mai multe persoane sufera de dureri articulare, musculare, osoase, de afectiuni ale coloanei vertebrale, (scolioza, spondiloza, hernie de disc), de scaderea capacitatii musculare, dar si platfus, monturi etc.

Toate acestea se datoreaza faptului ca oamenii din ziua de astazi sunt mai sedentari, iar atunci cand merg calca, in general, pe teren dur si drept (asfalt spre exemplu), iar articulatiile rigide de la nivelul talpii si soldului transmit presiuni pe celelalte articulatii (de la nivelul genunchiului, dintre vertebrele coloanei etc). Astfel, in timp, aparatul locomotor se modifica in sens negativ si apar diferite afectiuni localizate la nivelul articulatiilor, muschilor sau chiar oaselor.

Cercetatori elvetieni de la MBT (Masai Barefoot Technology) au descoperit insa o solutie daca nu neaparat curatuiva, atunci cu siguranta preventiva sau ajutatoare unui tratament in cazul afectiunilor deja instalate. Pantofii fiziologici au fost special conceputi pentru a corecta postura corpului si pentru a stimula activitatea musculara.

Incaltamintea este destinata tuturor personelor, inclusiv celor care iau tratament pentru diverse afectiuni locomotorii, caz in care aceste medicamente nu pot fi suficiente fara corectarea posturii.

Beneficiile pantofilor fiziologici:

MBT prezinta urmatoarele beneficii:
- imbunatateste musculatura gambei, a partii posterioare a coapsei, precum si activitatea muschilor fesieri
- indreptarea si imbunatatirea posturii
- reduce presiunea din articulatii, mai ales la nivelul genunchiului si soldului
- creste consumul de oxigen
- creste arderea caloriilor.

Unde se gasesc pantofii fiziologici

Pentru a vizualiza poaze cu pantofi fiziologici, click aici si aici.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.