David Attenborough, renumitul naturalist britanic, a marturisit recent in cadrul unei emisiuni televizate ca e convins ca mitologicul Yeti este real.
In anul 1951, in zona Menlung din muntii Himalaya a fost fotografiata o uriasa urma de picior, despre care s-a spus ca ar apartine unui Yeti. O echipa de alpinisti se afla acolo in misiune de recunoastere inainte de tentativa de cucerire a Everestului pentru prima oara - lucru realizat doi ani mai tarziu. Unul dintre alpinisti, Eric Shipton, a fost cel care a imortalizat gigantica amprenta.

Trei ani mai tarziu, publicatia britanica Daily Mail a raportat descoperirea unor specimene de par despre care a spus ca ar fi provenit din scalpul unui Yeti. De-a lungul anilor au fost conturate diferite teorii pe aceasta tema, insa pana in prezent nu a aparut nicio fotografie care sa confirme existenta celei mai "fantomatice" fiinte de pe Terra.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.