Femeile care beau un pahar cu vin pe zi sunt mai expuse contractarii unei forme de cancer decat cele abstinente, arata cel mai mare studiu privind alcoolul si cancerul, realizat pe un milion de reprezentante ale sexului frumos.

Un pahar cu ceva consumat zilnic sporeste semnificativ riscul de cancer la san, la ficat si de rect si sta la baza a 7.000 de cazuri de cancer inregistrate in fiecare an in Marea Britanie, scrie The Guardian.

Cercetatorii de la Universitatea Oxford spun ca aceste concluzii, trase de Million Women Study, arata clar ca pana si consumul usor, dar regulat, de alcool ameninta serios sanatatea umana.

Naomi Allen, epidemiologul care a condus cercetarea, a folosit fise medicale pentru a identifica cazuri de cancer in randul a 1.280.296 de femei intre doua varste. Printre cele care consumau alcool, consumul mediu s-a dovedit a fi de 8 grame pe zi, echivalentul unui mic pahar de vin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.