Cercetatorii americani au gasit motivele pentru care femeile descifreaza cu greu hartile si barbatii nu-si gasesc lucrurile, chiar daca acestea se afla sub nasul lor.

Diferenta dintre sexe se explica prin faptul ca barbatii si femeile au avut roluri diferite in evolutie. Barbatii au vanat si si-au urmarit prada, devenind buni la orientare. Femeile au cules mancarea din natura, atente sa gaseasca fructele si nucile. Teoria s-a nascut dintr-un studiu care a incercat sa descifreze diferentele dintre modul in care barbatii si femeile apreciaza arta. Atunci cand admira un tablou sau o fotografie frumoasa, atat femeile, cat si barbatii isi activeaza zona lobilor parietali, responsabila cu orientarea in spatiu. Totusi, la femei, o astfel de imagine stimuleaza neuronii din ambele emisfere ale creierului, iar la barbati, doar pe cei din emisfera dreapta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.