Exista doua comportamente sexuale care au consecinte importante asupra celor din jurul nostru, iar ironia este ca, in cea mai mare parte, adultii se fac "vinovati" de propagarea lor.

Exhibitionismul si voyerismul se aplica unei vaste arii de comportamente - de la consimtamantul total al celor implicati pana la acte ilegale. Actele sexuale pe care aceste doua comportamente le implica reprezinta cele mai populare teme in visele erotice si fanteziile sexuale, se arata intr-un studiu publicat in editia online FoxNews.com si citat de ziare.com.

Insa, in societatile de astazi, se mai aude inca vorbindu-se despre aceste practice folosindu-se termeni precum "practici perverse". Comportamentele sexuale care au loc fara consimtamantul partilor implicate intr-o relatie sexuala sunt cele reprezinta "stirile" din mass-media. In aceste conditii, cum pot cuplurile sa isi recunoasca in siguranta exhibitionismul si voyerismul fara a starni reactiile celor din jur? In primul rand, trebuie sa cadem de acord asupra ceea ce insemna aceste practici peste tot in lume.

Un exhibitionist este acea persoana care isi descopera trupul fata de altcineva. Acest lucru poate sa insemne ca persoana rspectiva poarta o tinuta sexy, face sex in locuri cu un grad ridicat de expunere sau merge impreuna cu alte persoane in locuri unde se afiseaza o tinuta cat mai lejara.

Un voyerist este acea persoana care are placeri atunci cand priveste pe altcineva dezbracat. Exemplele clasice sunt cele reprezentate de cluburile de strip-tease sau privitul persoanelor "live" de pe site-urile porno. Persoanele indragostite devin voyeristi prin faptul ca se privesc unul pe celalalt dezbracati, oferindu-si reciproc dansuri lascive sau o partida de strip-tease.

Studiul "Sex in America", de Robert Michaels, publicat in 1994, releva faptul ca 93% dintre barbati si 74% dintre femei au o placere privindu-si partenera (partenerul) dezbracati. Problema cu fiecare dintre aceste comportamente consta in privitul unei alte persoane fara ca respectiva sa isi fi dat acordul. Pentru cele cateva astfel de persoane excitarea sexuala este strict conditionata de un gest ofensator public. Din fericire, aceste forme extreme de exhibitionism si voyerism nu sunt foarte des intalnite.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.