Micuta Brooke e „inghetata in timp”: la 12 ani, arata ca un bebelus de 6 luni

Brooke Greenberg si-a sarbatorit cel de-al 12-lea an de viata, insa din punct de vedere fizic pare ca nu a implinit nici macar unul. Cazul micutei care nu imbatrineste a uluit lumea medicala, ea parind sa fie un Peter Pan feminin, adevarat - o fiinta inghetata in timp. Brooke cintareste 5,8 kg si masoara 68,6 cm, exact cit un bebelus de sase luni. Boala sa nu are inca un nume, iar medicii nu cunosc existenta vreunui caz macar asemanator.

Brooke traieste impreuna cu parintii sai, Howard si Melanie Greenberg, in Reisterstown, la periferia orasului american Baltimore. "Nu s-a schimbat de 12 ani", povesteste tatal ei. Greenberg spune ca nu-si priveste fiica drept un subiect demn de mila. "De ce sa fim tristi? O iubim asa cum este", adauga el. Timp de 12 ani, Brooke a fost schimbata de scutece, hranita, leganata si alintata, cu rindul, de ambii parinti, cu aceeasi atentie ca in primele luni de viata. De-a lungul timpului, micuta a invatat sa se catare singura in patut, sa mearga tiris pe podea si sa se plimbe prin casa intr-un premergator special adaptat. Zimbeste persoanelor pe care le recunoaste, dar nu a fost niciodata in stare sa pronunte macar un cuvint. Poate schita un fel de desene cind i se da un vas cu vopsea si o coala de hirtie. Ii cunoaste bine pe membrii familiei si ride cind este gidilata.

Cu toate ca nu poseda un simt al limbajului, are o oarecare "constiinta de sine", in sensul ca manifesta gelozie fata de surorile ei sanatoase. Cind s-a nascut sora ei mai mica, Carly, acum in virsta de noua ani, Brooke a plins de gelozie pina cind a fost si ea luata in brate, alaturi de nou-nascuta.

A fost de patru ori la un pas de moarte

Fetita s-a nascut pe 8 ianuarie 1993, la capatul a 36 de saptamini de sarcina, cintarind putin peste 2 kilograme. In primul an de viata i-au fost administrati hormoni de crestere insa fara efect. Pina la cinci ani, micuta a avut o multime de probleme de sanatate: comotii cerebrale, crize de ulcer si dificultati respiratorii - aproape ca si cum ar fi imbatrinit fara sa creasca. De patru ori a fost la un pas de moarte. La un moment dat, i-a fost diagnosticata o tumoare cerebrala de dimensiunea unei lamii, care insa s-a resorbit fara medicatie. Nimeni nu se asteapta ca ea sa creasca si nimeni nu poate spune cit va mai trai. "Lumea se intreaba cum am reusit sa avem grija de ea, pentru ca a fost ca un sugar atit de multa vreme. Dar noi o facem pur si simplu pentru ca este fata noastra", explica mama lui Brooke.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.