Un complet de judecata din Texas a inculpat marti un barbat in varsta de 47 de ani pentru ca a trimis in octombrie 65 de scrisori de amenintare, dintre care 64 contineau un praf alb suspect, mai multor organisme bancare din Statele Unite, a anuntat Departamentul Justitiei, relateaza AFP.

Inculpat pentru "amenintari si informatii false" si vizat de 64 de capete de acuzare privitoare la "amenintari", el risca pana la 330 de ani de inchisoare si o amenda de 16,5 milioane de dolari, scrie NewsIn.

Barbatul este in detentie provizorie din 2 februarie. El a fost arestat in New Mexico.

Este suspectat ca a actionat in replica la pierderile financiare importante legate de falimentul bancii regionale Washington Mutual, la sfarsitul lunii septembrie.

In plicuri - trimise la banca JP Morgan Chase, la FDIC (organism ce garanteaza depozitele bancare) si la biroul de supervizare economica, OTS, toti implicati in falimentul si cumpararea Washington Mutual - se afla o scrisoare in care scria ca "persoana care inhaleaza acest praf va muri in zece zile".

Praful s-a dovedit a fi inofesiv. Toate scrisorile fusesera trimise din Amarillo, statul Texas.

In paralel, barbatul ar fi trimis la OTS si FDIC, la 26 septembrie, doua mesaje similare, in care spunea ca a pierdut 63.525 dolari.

La 29 septembrie, cele doua organisme au primit din nou doua mesaje, in care barbatul isi dadea numele si adresa, spunand: "Am platit un pret enorm pentru cei care au furat si manipulat actionarul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.