O profesoara din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca bucatarii amatori sau profesionisti au nevoie, pentru prepararea clatitelor perfecte, de o complicata formula algebrica.
Ruth Fairclough, profesoara de matematica la Universi­tatea Wolverhampton, spune ca 100 - s(10L - 7F A C(k - C) A T(m - T)t/(S - E) ajuta la prepararea unuia dintre cele mai delicioa­se deserturi. "L"arata de cate ori trebuie amestecata compo­zitia iar "C" densitatea aces­teia. "F" indica numarul de "rotiri" ale clatitei, "k"con­sis­tenta alua­tului iar "T"tempe­ratura reci­pi­entului in care se coace clatita. Temperatura ideala este determinata de "m", "S"este timpul de dos­pire a com­pozitiei inainte de fi pusa in tigaie iar "E"durata care tre­buie sa treaca de la coacerea clatitei pana la servire. Cu cat rezultatul final al formulei se apropie de 100, cu atat clatita este mai gus­toasa. "Am in­ven­tat aceasta formula pentru ca ador sa le prepar clatite celor doua fiice ale mele", preci­zea­za profe­soara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.