Tinerii care asculta muzica, cu un continut bogat de versuri cu tenta sexuala, pot incepe viata amoroasa la o varsta frageda. Acest fapt a fost atestat de catre cercetatorii americani, de la Universitatea din Pittsburgh, in urma unui studiu la care au participat 711 subiecti, informeaza BBC, citat de ziare.com

Oamenii de stiinta au constatat ca tinerii care asculta muzica cu un bogat continut sexual, din cauza versurilor, isi incep viata sexuala mai devreme. Versurile sexuale, care descriu dragostea ca pe un act pur fizic, sunt asociate si cu nevoia de putere, pe care vor sa o detina tinerii. Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de stiinta au impartit subiectii, cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, in trei grupuri: persoane care asculta muzica frecvent, persoane care asculta muzica cateodata si cei care asculta muzica rar. Studiul atesta ca 45% dintre ascultatorii fideli au intretinut relatii sexuale, fata de 21% dintre cei care asculta muzica mai rar.

"Aceasta descoperire atesta ca exista o legatura intre muzica si obiceiuri sexuale, dar nu suntem siguri ca aceasta asociere contribuie la dezvoltarea vietii sexuale, la o varsta frageda.

Oricum, sunt de parere ca parintii trebuie sa cunoasca acest fapt si sa renunte la expresia "muzica e o chestie tinereasca", a declarat Dr. Brian Primack. Cercetatorul a adaugat ca parintii nu trebuie sa le interzica tinerilor sa asculte un anumit gen de muzica, pentru ca aceasta metoda nu ar da rezultate pozitive. In acelasi timp, Dr. Primack considera ca adultii trebuie sa vorbeasca cu adolescentii despre acest subiect si sa introduca in discutie aceste versuri controversate, pentru a-i lamuri pe cei tineri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.