O studenta de 26 de ani a uimit Marea Britanie cu inteligenta ei remarcabila, in cadrul competitiei University Challenge, unde a raspuns fara ezitare unor intrebari dificile din domenii diferite, informeaza Reuters.

Gail Trimble a participat la University Challenge alaturi de alti trei studenti de la colegiul Corpus Christi din cadrul Universitatii Oxford. Echipa lui Gail s-a confruntat cu reprezentantii Universitatii din Manchester si a castigat competitia cu 85 de puncte in plus fata de adversari.

Printre cele mai interesante provocari la care a trebuit sa raspunda Gail se numara intrebarea "Ce litera a alfabetului se repeta de cele mai multe ori in fraza <<To be or not to be, that is the question?>>", identificarea lui Dante intr-o pictura sau recunoasterea formelor create de pozitia elementelor pe tabelul periodic al elementelor, fara a-l avea in fata. Uimitor, atat pentru colegii din echipa cat si pentru public, a fost faptul ca studenta nici nu astepta ca prezentatorul sa termine de citit intrebarea pentru a da raspunsul corect. Stilul a fost comparat cu un "blitzkrieg" (razboi fulger, n.r.) intelectual.

Ulterior, intr-un interviu la radio BBC, Gail Trimble, care urmeaza cursurile de doctorat in literatura latina, a spus cu modestie ca are doar o memorie buna pentru a-si reaminti diferite lucruri, aparent neimportante.
University Challenge este o competitie anuala, veche de aproape 40 de ani, difuzata in prezent de BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.