Barbatii si femeile percep diferit frumusetea, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California (SUA), care au studiat activitatea cerebrala a unor persoane in timp ce acestea se uitau la picturi, informeaza Reuters.
Pentru a monitoriza activitatea cerebrala a 20 de voluntari, cercetatorii au folosit magnetoencefalografia si au descoperit diferente clare in privinta modului de perceptie a frumusetii tablourilor, in functie de sex.
Astfel, femeile folosesc o parte mai mare din creier atunci cand privesc si apreciaza o piesa de arta, in timp ce, in cazul barbatilor, este utilizata in special partea dreapta a creierului.

Potrivit cercetatorilor, diferenta dintre perceptia barbatilor si cea a femeilor este legata de felul in care creierul proceseaza informatia spatiala, necesara nu doar pentru a da "verdicte" de natura estetica, dar si pentru orientare, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.