Vizita acestui obiect cosmic va putea fi observata cu ochiul liber din afara oraselor.

Cometa Lulin a fost descoperita in iulie 2007 de catre un chinez in varsta de 19 ani, Ye Quanzhi, student la meteorologie in cadrul Universitatii Yat-sen China’s Sun. Analizand o fotografie care infatisa o puzderie de stele, el a constatat ca una dintre ele nu era de fapt o stea, asa cum se banuise initial, ci o cometa, care a primit numele Lulin.

Aceasta are o culoare verzuie, datorita gazelor ce formeaza invelisul cometei. Jeturile venite din nucleul acesteia contin cianogen, un gaz toxic, si un tip special de carbon, a caror stralucire coloreaza spatiul inconjurator in verde.

Cometa va fi vizibila pe tot parcursul lunii februarie si se va apropia cel mai mult de Pamant pe 24 februarie 2009, la o distanta de circa 61,3 milioane de kilometri.

Se estimeaza ca va avea magnitudinea de aproximativ +4, asta insemnand ca este necesar un cer intunecat pentru a fi vizibila cu ochiul liber, noteaza stiintaazi.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.