Insomnia si alte tulburari ale somnului pot conduce la diferite boli, printre care deficit de atentie, stres post traumatic si depresie, potrivit oamenilor de stiinta americani.
Tulburarile din timpul somnului au fost asociate cu o serie de probleme mintale, dar acestea au fost mereu considerate efecte secundare. "Era atat de simplu sa spunem despre un pacient: <<Sufera de depresie sau este schizofrenic, normal ca nu doarme bine>>. Insa nu ne-am intrebat niciodata daca exista o legatura intre cele doua elemente", a declarat Robert Stickgold, unul dintre cercetatorii de la Universitatea Harvard.

Studiile efectuate pe pacientii care sufera de apnee in timpul somnului au relevat faptul ca acestia au de doua ori mai multe sanse sa ajunga depresivi. De asemenea, cercetatorii cred ca apneea este o problema biologica, si nu psihiatrica, desi ea poate afecta sanatatea mintala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.