Celebrul naturalist britanic Charles Darwin, autorul controversatei teorii despre evolutia si originea speciilor, ar fi suferit de o forma de autism denumita sindromul lui Asperger, forma de autism ce este corelata cu creativitatea si originalitatea de geniu, conform profesorului de psihiatrie Michael Fitzgerald de la Colegiul Trinity din Dublin, informeaza cotidianul The Telegraph, citat de Agepres.
Prof. Fitzgerald sustine ca are argumente sa creada ca Charles Darwin, care s-a nascut la 12 februarie in urma cu 200 de ani, suferea de o serie de tulburari de comportament ce se regasesc descrise intr-o forma aparte de autism, sindromul lui Asperger. El sustine aceasta teza miercuri, cu ocazia unei conferinte organizate de Colegiul Regal al Psihiatrilor din Marea Britanie. "Se pare ca aceleasi gene care produc autismul si sindromul lui Asperger, sunt responsbaile si pentru un grad mare de creativitate si originalitate", sustine prof Fitzgerald.

"Faptul ca suferea de sindromul lui Asperger i-a oferit lui Darwin capacitatea de a se concentra cu mult mai bine asupra activitatii sale, capacitatea de a persevera si de a observa niste detalii care altfel i-ar fi scapat, precum si energia de a-si dedica intreaga viata unui domeniu si independenta si distantarea critica fata de felul in care a fost tratat acest domeniu pana la el", a mai explicat psihiatrul britanic.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.