Persoanele care citeasc in mod regulat sunt mai protejate impotriva maladiilor de tip Alzheimer, potrivit cercetatorilor americani.
Acestia din urma au descoperit ca persoanele care citesc con­stant, participa la ore de arta, se joaca sau utilizeaza calcu­latoare, au cu 40% mai putine sanse sa sufere de probleme mintale la varste inaintate. De asemenea, la indivizii care se uita sapte ore pe zi la televizor creste riscul dementei senile. Cerce­tatorii americani de la Clinica Mayo din Rochester, Minne­sota, au comparat stilul de viata a aproape 200 de oa­meni cu varste cuprinse intre 70 si 89 de ani ce sufereau de probleme minore de me­morie cu cel al altor 1124 de persoane sanatoase. "Imba­tranirea nu trebuie sa fie un proces pasiv. Participarea la exercitii cognitive ne poate proteja impotriva pierderilor de memorie", spune doctorul Yonas Geda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.