Intre barbati si femei nu exista egalitate sexuala nici macar in Infern, potrivit unui studiu recent realizat de Vatican. Astfel, barbatii sunt mai inclinati sa comita pacate trupesti, in vreme ce femeile se fac vinovate de mandrie.
Monseniorul Wojciech Gier-tych, teologul personal al Papei Benedict al XVI-lea, a declarat ca nu exista "egalitate sexuala" atunci cand vine vorba de pacate. "Barbatii si femeile pacatuiesc in moduri diferite", a notat acesta in ziarul Vaticanului, "L'Osser-va­tore Romano". Man­dria se afla numai pe locul cinci in clasamentul greselilor pe care le fac barbatii. Acestia comit atatea pacate trupesti, incat sunt prea ocupati sa mai fie furiosi, mandri sau avari. Femeile nu sunt nici ele imaculate cand vine vorba de aventuri, dar sunt in principal vinovate de invidie si mandrie. "Cand te uiti la vicii din punctul de vedere al dificul­tatilor pe care le creeaza, observi ca barbatii experimenteaza diferit fata de femei", a mai ada­ugat Mon­seniorul Giertych.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.