O femeie din Spania a fost obligata de catre Curtea Suprema de Justitie sa ii plateasca sotului ei daune morale in valoare de 200.000 de euro pentru durerea provocata de aventura ei extraconjugala. Femeia, care a si conceput trei copii cu amantul, a pretins ani de zile ca sotul ei este tatal acestora.

In 2001, dupa ani de zile in care si-a suspectat cea de-a doua sotie de infidelitate, neferi­ci­tul barbat a aflat, in sfarsit, adevarul. In ultimii sase ani - din cei 14 ani ai relatiei lor - femeia avusese un amant. Lovitura cea mai puternica a venit cand, in urma testelor ADN facute, a aflat ca trei din cei patru copii nu erau ai lui, ci ai celuilalt barbat. In acel moment, si-a dat consoarta in judecata, cerand compensatii. Tribunalul din Valencia i-a impus femeii sa plateasca suma de 100.000 de euro pentru suferinta provocata sotului. A incercat sa se impotriveasca deciziei, insa Curtea Suprema nu numai ca a sustinut decizia data initial, ci a si fost de parere ca suma stabilita a fost "insuficienta si nedreapta". Daunele au fost ast­fel dublate, spanioloaica fiind acum obligata sa ii dea sotului suma de 200.000 de euro ca recompensa pentru anii ei de "pasiune ilicita".
In legatura cu acest caz, ju­de­catorii marturisesc ca respec­tiva compensatie ar fi trebuit sa fie "mai mare decat in cazul in care copiii ar fi fost ucisi intr-un acccident de masina".

A sporit durerea sotului

Adulterina a fost judecata pentru "comportament neglijent in conceperea copiilor", ascun­derea adevarului "doar a sporit durerea cauzata sotului incor­norat", care ar trebui sa primeas­ca o plata corespunzatoare. In apararea ei, femeia a declarat in fata Curtii Supreme ca acti­vitatile ei extraconjugale au fost "pasionale si neregulate".

A spus ca sotul ei era rece, necre­dincios, distant si nepasator fata de familie. Tribunalul a decis, insa, ca declaratiile ei nu sunt credibile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.