Inventivitatea nu cunoaste margini. Romanii cu idei au obtinut de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci brevete pentru dispozitive ciudate, cum ar fi sutienul cu vibrator, aparatul pentru ridicarea capacului de la WC, fermoarul multifunctional sau toboganul cu role.

Inventatorii nu dispera, chiar daca industria refuza productia de masa in cazul prototipurilor aparate de brevete.

Davidoni Ioan, din judetul Timis, a gasit o solutie pentru a face fericite femeile. Acesta detine brevetul de inventie asupra sutienului cu vibrator. Autorul sustine ca, pe langa efectul placut pe care il produce vibratia dispozitivului, sutienul este si un remediu medical in lupta contra nodulilor cancerosi localizati la nivelul sanilor. Mai mult decat atat, Davidoni pretinde ca, dupa o folosire indelungata, sutienul reda si fermitatea sanilor. Inventia contine doua minivibratoare, o baterie si un intrerupator ce poate fi actionat dupa dorinta purtatoarei. Cele doua minivibratoare sunt fixate pe un suport metalic, ce poate fi atasat la orice sutien.
Ridicarea automata a capacului de la WC

Gabriel Rusu, din Iasi, arata cum viata oamenilor din toata lumea poate fi mai igienica. Inventia acestuia consta intr-un dispozitiv care permite ridicarea colacului sau a capacului vasului de closet, prin actionarea cu piciorul. Dispozitivul cuprinde o piesa de baza, de care este fixata o parghie. La unul dintre capete, aceasta este prevazuta cu o pedala de actionare, iar la celalalt este fixata, articulat, o piesa de legatura in forma literei L. Balan Lucian a brevetat un fermoar care, pe langa functia clasica, este prevazut cu un sistem de alarma si iluminare a spatiului deservit la deschiderea acestuia. Astfel, ieseanul spera sa ii scape pe romanii neatenti de sansa de a se face de ras in public. Mai mult decat atat, fermoarul ofera siguranta totala, fiind dotat cu o cheita care opreste deschiderea accidentala. Dispozitivul este alimentat de o minibaterie usor de inlocuit.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.